Varnost

Eden najpomemebneših izzivov za vsakega proizvajalca avtomobilov je zagotavljanje nevprašljive varnosti. AV Living Lab je odlično okolje, v katerem lahko testirate in vrednosti najrazličnejše scenarije, s katerimi boste zagotovili varnost voznika in vozila.

S prihodom popolnoma avtonomnih vozil se ne bo osvobodila le vloga voznikov, temveč bo lažje nadzorovati in usmerjati promet, dosegati večjo varnost in zagotavljati udobje potnikov. To bo uspelo tistim proizvajalcem, ki bodo zagotovili delovanje prihodnjih avtonomnih vozil brez napak.

Avtomobilska industrija je v zadnjih petih letih doživela veliko preobrazbo. Tradicionalni ekosistem te industrije sta izzvala tehnološki razvoj in oblikovanje novih poslovnih modelov. Električna vozila, sposobnost upravljanja interakcij, algoritmi umetne inteligence, zmožnost učenja naprav in avtonomna vozila niso le zmotili konvencionalnih ekosistemov avtomobilske industrije, temveč slednji postajajo vse bolj zastareli. Vendar pa morajo vozila prihodnosti zagotoviti brezhibno varnost.

Zdaj je čas za razvoj

Avtomobilisti morajo hitro razviti nove tehnologije, vsebino in poslovne modele. Raziskovanje in razvijanje v razgibanem in aktivnem okolju zagotavlja odlično izhodišče za čim hitrejši prodor na trg.

AV Living Lab BTC City Ljubljana je popolno okolje za testiranje in vrednotenje različnih scenarijev za zagotavljanje varnosti voznikov in vozil. Ne le raznolikost okolja, zagotavljamo vam tudi sodelovanje z visoko specializiranimi tehnološkimi podjetji in strokovnjaki.