Kibernetska varnost

Digitalizacija avtomobilske industrije prinaša nove izzive in spletna varnost je eden izmed najpomembnejših. V našem AV Living Lab lahko zgradite okolje za zagotavljanje kibernetske varnosti avtonomnih vozil.

Digitalizacija spreminja poslovanje proizvajalcev avtomobilske industrije. Razsežnosti digitalnih procesov vplivajo na vse – od proizvodnje, prodaje, logistike, do skrbi za porabnike in same uporabniške izkušnje. Hkrati z neskončnimi novimi priložnostmi pa se pojavijo tudi določena tveganja, in eno največjih tveganj v avtomobilski industriji je izpostavljenost kibernetskim napadom, še posebej neposrednim napadom na avtonomna vozila.

Kibernetske napade vršijo zelo različni napadalci – od visoko specializiranih organiziranih skupin do posameznikov, ki načrtno škodujejo večjim korporacijam. Prav zato, da bi bili nekaj korakov pred njimi, je izjemno pomembno prepoznavanje vseh potencialnih groženj in pomanjkljivosti v razvoju, ki lahko ogrožajo vaše poslovanje.

Zagotovite kibernetsko varnost

V našem AV Living Lab lahko oblikujete okolje za zagotavljanje kibernetske varnosti. Testirate lahko nešteto različnih scenarijev, ki predvidevajo zlonamerne aktivnosti, ki bi jih lahko izvedli napadalci. Zagotavljanje varnosti kontrolne enote vozil je posebej pomembno, da bi preprečili napadalcem prevzeti morebiten nadzor nad vozilom – nad infotainment sistemom, klimatsko napravo ali celo zavorami in motorjem.

Zaradi razvite komunikacijske infrastrukture (Wi-Fi dostopne točke, 4G omrežje treh operaterjev) je AV Living Lab tudi popolno okolje za testiranje oddaljenih napadov na avtonomna vozila. Po drugi strani pa lahko testirate zagotavljanje varnosti tudi v skoraj izoliranih območjih, kot je na primer kletna garaža.