Avtononomna vozila

Prehod v popolno avtonomnost vozil bo zaznamoval prihodnja desetletja avtomobilske industrije. Prihodnost pa se je že začela. Zagotavljanje udobne in varne vožnje je najpomembnejši izziv, ki se mu morajo posvetiti proizvajalci, da bi s svojimi vozili uspešno dosegli prihodnje uporabnike.

Razumemo, kako težko, zamudno in posledično drago je prepričati uporabnike, da so avtonomna vozila varna in zanesljiva. Uporabniki jim morajo zaupati tudi v najbolj nevarnih situacijah, zato je zagotavljanje popolne varnosti ključnega pomena.

Nepredvidljive situacije

Z vse večjo avtonomnostjo vozil se povečuje tudi obseg scenarijev in kompleksnih situacij, ki jih morajo vozila obvladovati. Zagotavljati morajo zanesljive in varne reakcije v najrazličnejših interakcijah z ljudmi ter drugimi vozili in napravami. Prav tako morajo zanesljivo delovati ne glede na vremenske pogoje.

Kompleksnost našega živega testnega okolja zagotavlja kar 12 milijonov avtomobilov, ki se letno vozijo na 11 km cest. Tako lahko v okolju, ki je aktivno 24 ur na dan, vse dni v letu, in posledično polno nepredvidljivih situacij, nahitreje razvijate prototipe in rešitve. Priročna lokacija v osrčju Evrope zagotavlja tudi pestrost različnih vremenskih pogojev, v katerih boste lahko testirali svoja vozila – tudi ob ekstremnih dogodkih kot so močno sneženje, megla, visoke poletne temperature itd. Vreme ne vpliva le na promet, temveč se pomembno odraža tudi na vedenju ljudi.

Identifikacija pomanjkljivosti

Pravilne rešitve je mogoče oblikovati le kot odgovor na vsakdanje situacije in dogodke, zato vam želimo pomagati pri identifikaciji pomanjkljivosti vozil v razvoju. Vožnja v resničnem in aktivnem okolju zagotavlja dragocene informacije o voznih lastnostih, vedenju voznikov, dejavnikih okolja in drugih dejavnikih, ki so povezani z rizičnimi dogodki in nesrečami.