AV Living Lab z delegacijo ministra Borisa Koprivnikarja obiskal BMW

Slovenska delegacija pod vodstvom podpredsednika Vlade Republike Slovenije in ministra za javno upravo Borisa Koprivnikarja je v sklopu obiska v Nemčiji obiskala BMW-jev Center odličnosti za avtonomno vožnjo v okolici Münchna. Obisk predstavlja zaokrožitev prizadevanj Slovenije, da se umesti kot Zelena referenčna država v digitalni Evropi s ciljem izboljšanja poslovnih priložnosti za podjetja in kakovosti življenja državljanov.

Predstavniki družbe BMW so predstavili delo, cilje in kampus, ki so ga odprli aprila letos. Ta na enem mestu združuje skoraj 2000 strokovnjakov s področja umetne inteligence in obdelave podatkov (big data) ter omogoča neposredno sodelovanje BMW-ja s partnerji pri razvoju avtonomne vožnje.

Minister Koprivnikar je predstavnikom družbe BMW predstavil dosežke digitalne preobrazbe Slovenije, kjer učinkovito razvijamo tri ključne ekosisteme: organizacijski s sodelovanjem vseh deležnikov, mednarodni in tehnološki na področju visoko zmogljivega računalništva (HPC), umetne inteligence (AI), kibernetske varnosti, veriženja podatkovnih blokov (blockchain), interneta stvari (IoT), razvojno-inovacijskega oblaka (RIO) in vzpostavljanja omrežij pete generacije.

Slovensko delegacijo so poleg predstavnikov države sestavljali tudi predstavniki družb BTC in AV Living Lab, ki v Sloveniji razvija partnerski ekosistem za avtonomno vožnjo. Predstavili so prednosti inoviranja v realnem okolju, bogatem z vsebinami, ljudmi in podatki za razvoj najbolj naprednih rešitev na področju povezane in avtonomne vožnje.

Več na: http://www.mju.gov.si/si/novinarsko_sredisce/novica/9793/

Foto: MJU